
Rødvinsbraiseret okse
Ingredienser
10 personer
- 1,2 kg oksekød (bov, tykkam eller skank), skåret i store tern
- salt og friskkværnet peber
- 25 g smør
- olie til stegning
- 200 g røget bacon, skåret i tern
- 300 g champignon, halverede
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 2 store gulerødder, skåret i skiver
- 2 stilke bladselleri, skåret i skiver
- 2 spsk tomatpuré
- 25 g hvedemel
- 375 ml rødvin
- 40 g OSCAR® Oksefond koncentrat
- 500 ml vand
- 2 laurbærblade
- 4 kviste timian
Fremgangsmåde
- Dup oksekødet tørt, krydr med salt og peber. Varm olien og smør op, brun kødet og læg herefter til side.
- Steg bacon og champignon i samme gryde og tag dem op når de er klar, lad fedstof forblive i gryden. Stil til side til servering.
- Tilsæt herefter hvidløg, gulerødder og bladselleri i gryden, sautér et par minutter.
- Rør tomatpuré i, drys med mel og rør rundt. Hæld rødvin på, kog op og skrab bunden for smag, og tilsæt da OSCAR® Oksefond koncentrat, vand, laurbærblade og timian.
- Læg oksekødet tilbage, dæk og lad simre i 2,5-3 timer ved lav varme.
- Når kødet er mørt, tilsæt da de brunede champignoner og bacon.
- Smag til med salt og peber og eventuelt en anelse mere OSCAR® Oksefond koncentrat.
Relaterede produkter
Anvendt produkter
Se mere
Inspiration
OSCAR® Fond koncentrat
Et smagfuldt og kreativt tilskud til din krydderihylde. Med OSCAR® Fond koncentrat kan du med få dråber gøre en standardret til noget helt specielt for dit køkken.