Rødvinsbraiseret okse

Rødvinsbraiseret okse


Ingredienser

10 personer

  • 1,2 kg oksekød (bov, tykkam eller skank), skåret i store tern
  • salt og friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • olie til stegning
  • 200 g røget bacon, skåret i tern
  • 300 g champignon, halverede
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 2 store gulerødder, skåret i skiver
  • 2 stilke bladselleri, skåret i skiver
  • 2 spsk tomatpuré
  • 25 g hvedemel
  • 375 ml rødvin
  • 40 g OSCAR® Oksefond koncentrat
  • 500 ml vand
  • 2 laurbærblade
  • 4 kviste timian

Fremgangsmåde

  1. Dup oksekødet tørt, krydr med salt og peber. Varm olien og smør op, brun kødet og læg herefter til side.
  2. Steg bacon og champignon i samme gryde og tag dem op når de er klar, lad fedstof forblive i gryden. Stil til side til servering.
  3. Tilsæt herefter hvidløg, gulerødder og bladselleri i gryden, sautér et par minutter.
  4. Rør tomatpuré i, drys med mel og rør rundt. Hæld rødvin på, kog op og skrab bunden for smag, og tilsæt da OSCAR® Oksefond koncentrat, vand, laurbærblade og timian.
  5. Læg oksekødet tilbage, dæk og lad simre i 2,5-3 timer ved lav varme.
  6. Når kødet er mørt, tilsæt da de brunede champignoner og bacon.
  7. Smag til med salt og peber og eventuelt en anelse mere OSCAR® Oksefond koncentrat.

Inspiration

OSCAR® Fond koncentrat

Et smagfuldt og kreativt tilskud til din krydderihylde. Med OSCAR® Fond koncentrat kan du med få dråber gøre en standardret til noget helt specielt for dit køkken.