Gratin med blomkål og spinat
Ingredienser
10 personer
- 400 g macaroni
- 1 blomkål, i buketter
- 300 g spinat
- 1 l sødmælk
- 200 g fløde 38 %
- 150 g revet ost (evt. gruyere)
- 100 g OSCAR® Roux flydende jævning
- 25 g smør
- 1 tsk muskatnød
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Kog pasta al dente. Blanchér blomkål. Skyl spinat.
- Varm mælk og fløde, tilsæt roux under piskning til cremet konsistens.
- Tilsæt smør, ost og krydderier. Smag til.
- Vend pasta, spinat og blomkål i saucen. Kom i et smurt fad.
- Drys mere ost over og gratinér 20–25 min. ved 200 °C.
Tip: Tilsæt evt. lidt OSCAR® Premium Hvidvin Reduktion for ekstra smag.